CUZCO

LIMA

IQUITOS

LA PAZ

 

 

 

 

 

 

Aah, wat een landen zeg, Peru en Bolivia. In september 2000 ben ik met een goede vriend hier naar toe geweest. De titel van de reis die we geboekt hadden was "Peru-Bolivia Highlights", via Indigo Tours. Een perfect georganiseerde reis. Deze tocht hadden we verlengd met een 5 daags bezoek aan Iquitos, het amazonegebied van noord Peru. De reis is nagenoeg vlekkeloos verlopen. We hadden alleen de pech dat op het moment dat we in Bolivia Sucre en Potosie wilden bezoeken, er op dat moment stakingen aan de gang waren. Dat betekent daar dat je de stad niet in kunt als je er buiten bent, maar dat je de stad ook niet uit kunt als je er in zit.
Hieronder
heb ik een tekening gemaakt over hoe onze reis in elkaar zat.
In het kort hebben we de volgende route afgelegd, die je in mooie plaatjes terugvind op mijn homepage.
Na 13 uur vliegen kwamen we aan in Lima. Van hier uit zijn we doorgevlogen naar Cusco. Aldaar aangekomen hebben we de stad bezocht, Sacsayhuamán, Kenko, Tambomachay, Machu Picchu, Ollantaytambo en de Heilige vallei. Vervolgens zijn we met de trein in 10 uur van Cusco naar Puno gereden. Van daar uit zijn we het Titicacameer op gegaan en hebben we de drijvende eilanden van de UROS indianen bezichtigd. Met een busje zijn we toen naar het in Bolivia gelegen Copacabana gereden. Na een bezoek aan de kathedraal ging het per draagvleugelboot naar het in het Titicaca gelegen eiland Isla del Sol. Overnachting in "posada del inca", het mooiste verblijf op onze gehele vakantie. Via Isla de la Luna en Huyatajata gingen we naar La Paz, de grootste stad van Bolivia.
Hier hebben we uiteraard de stad bezichtigd met zijn mooie markten, gebouwen en zijn we naar de "Maan vallei" geweest, een kraterlandschap net even buiten La Paz.
Van uit La Paz zoude we naar Sucre vliegen. Maar wegens de bovengenoemde stakingen, ging dit dus niet door. Hier moesten we ons reisprogramma iets wijzigen. We zijn toen met bus en trein, via Oruru, naar Uyuni gegaan. Hier hebben we het treinen kerkhof bekeken en zijn daarna de Salar de Uyuni opgereden. Daar hebben we twee nachten geslapen in het zouthotel Palacio de sal. Op het zoutmeer hebben we het cactus eiland, "Isla  Pescado" bekeken, waterbronnen en de Tunupa vulkaan met op de hellingen ervan nog oude mummy graven. Toen per jeep via bar landschap en altiplano weer teruggereden naar La Paz. Hier per vliegtuig weer naar Lima en een dag in het mooie centrum rondgekeken. Vanuit Lima zijn we naar Iquitos gevlogen. Hier hebben we, naast het bezichtigen van de stad, ook de wijk Belen bezocht. Dit zijn woningen die allemaal op palen zijn gebouwd, i.v.m. het reizen en dalen van de waterstand van de Amazone-rivier. Vanuit Iquitos zijn met een boot 80 km stroomafwaarts gegaan naar onze Heliconia lodge. Hier hebben we een aantal jungle tochten gemaakt.
Na dit avontuur vlogen we weer terug naar Lima van waaruit we een dag later weer naar Amsterdam zijn gevlogen.
Einde van een zeer boeiende en leerzame reis!!

een compleet reisprogramma van dag tot dag is te downloaden op mijn download pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    De Rondreis begint ->

 

Home Eclips'99 Download Suriname Cuba 2012 Polen2019 Japan2019           
Mexico2004-alles Mexico2004-hotels              
Oostenrijk2005 Italie2006 Andalusie2007 Kreta2008 Zwitserland2008 Kroatie 2009 BCP 2010 Suriname 2011 Oostenrijk 2011
IJsland 2014 Florida 2014 Orijk/Italie2015 Suriname2015/16   USA-ZW-2016 Normandie2017 Luxemburg&Eifel2017 Romantische Strasse-2018
Luxor Luxor-tempel Memnon Valley queens < Egypte > Hatsjepsoet Valley kings Karnak Op de Nijl
Esna-Edfu Komombo Abu Simbel Kitchener    Obelisk Philae tempel Cairo Sakkara
Gizeh Memphis Hurgada             
Machu picchu Cusco Sacred Valley Lima < Peru > Iquitos (1) Iquitos (2) Iquitos (3) Titicaca
La Paz Uyuni (1) Uyuni (2) Uyuni (3) < Bolivia > Zoutwinning       
Mexico-city Museum Volador Xochimilco < Mexico > Mexico-centro Teotihuacán Taxco Puebla
Cholula Naar Oaxaca Oaxaca Monte Albán Sander-prive Tule Mezcal Mitla Tehuantepec
El Sumidero San Cristóbal Agua Azul Palenque Webstat Campeche dorpje Uxmal Piñata
Mérida Chichén Itzá1 Chichén Itzá2 naar huis Kerst-'02 tot nu Suriname2011-route IJsland2014-route Florida2014-route Suriname2015-route
  GPS-data Lens !! Kleuren!! WebMail USA-ZW2016-route Normandie2017 Luxemburg&Eifel2017  
at-home Gastenboek Leuk!! Orijk-Italie-'15-route Tijdslijn Suriname2018-route Suriname2011-route Japan2019-route  
Tot nu toe betreft het een viertal vakanties: Suriname, Egypte, Peru, Bolivia en Mexico. Verder een kort fotoverslag van de zonsverduistering in 1999 te noord-frankrijk in de buurt van het plaatsje Spincourt. Er is een mogelijkheid om mijn gastenboek te tekenen. Deze homepage is ontworpen door Sander van Kuppevelt (sandervk).