Vakantie in Zuid-Mexico 2004 !!!
Een fantastische reis door zuid Mexico !!!English version

Mexico-city
Click for Mexico City, Mexico Forecast

Oaxaca
Click for Oaxaca, Mexico Forecast

San Cristóbal
Click for San Cristobal de las Casas, Mexico Forecast

Campeche
Click for Campeche, Mexico Forecast

Mérida
Click for Merida, Mexico Forecast

 

 

 

 

Mexico-city

Dag 1, 15-Juli-2004
Dag1.  Na 11 uur en 30 minuten  vliegen komen we om 18.45 in Mexico-city aan. Na een korte kennismaking met Vicky, onze gids, Pancho(Fransisco), de chauffeur en onze reisgenoten, vertrekken we naar ons eerste hotel van de reis, Hotel Jena. We zullen in totaal 9 hotels aandoen. Na inchecken gaan Nadia en ik even de stad in om wat te eten.
Dag2.   'S morgens bezoek aan het Museo Nacional de Antropología, 's middags bezoeken we Xochimilco.
 
vlucht informatie in vliegtuig Op weg van Amsterdam naar Mexico-city werden we regelmatig op de hoogte gehouden van de vlucht informatie.

We zien hier dat we boven Canada vliegen ter hoogte van Montreal.

 

 

Taxi in Mexico-city Het eerste wat ons opviel waren de vele kevertjes die er rond reden. Tot vorig jaar (2003) werden er nog kevertjes geproduceerd in Mexico.

Nummerbord DF-Mex

Nummerplaat uit het Distrito Federal Mexico: DF Mexico

 

Palacio de bellas artes Palacio de Bellas Artes, het paleis van de schone kunsten. Dit paleis is gebouwd van 1900 tot 1934, een lange periode omdat het erg veel kostte. Het gebouw is van marmer en weegt zo veel, dat het bij realisatie al 4,5 meter in de grond was weggezakt. In het paleis is o.a. een museum gevestigd.
Benito JuarezBenito Juarez plaat Benito Juárez (1806-1872).
bracht de hervormingswetten.
De  laatste 5 jaar president.

 
Basilica de guadalupe Basiliek van Guadalupe oftewel de Basílica de Nuestra Señora de Guadalupe, de heilige maagd en patroonheilige van Mexico. De basiliek is tussen 1974 en 1976 gebouwd. De oude 18e-eeuwse basiliek werd te klein om de enorme mensenmassa te ontvangen, daarom werd de nieuwe gebouwd. Hij is ontworpen door de beroemde architect Pedro Ramírez Vásquez. De oude basiliek doet nu dienst als museum en er hangen mooie koloniale schilderijen.
Elk Mexicaans schoolkind kent het verhaal van Juan Diego, de indiaanse boer, aan wie op de heuvel Tepeyac tot 3 maal toe de Maagd Maria verscheen, in 1531. Nadat de bisschop van Zumárraga hem om bewijs van het wonder had gevraagd, strooide Maria rozen over Juan Diego uit. Zijn kostbare last in een mantel gewikkeld, ging hij terug naar de bisschop maar ontdekte dat de rozen verdwenen waren en vervangen door een afbeelding van de heilige maagd. Inside the basilica de guadalupe
Inside the Basilica de guadalupe We gaan de basiliek in. Een geweldige grote, ovaalvormig gebouw met overal open ingangen. In de kerk kunnen max. 10.000 personen, en de gehele dag zitten er ongeveer 5000 personen in.
Mexico by night!

Torre Latinoamericana uit 1957
De eerste wolkenkrabber in Mexico. Je ziet hem niet want we staan erop. Op de 41-ste verdieping een restaurant  en op 42ste  een panorama uitzicht over de hele stad. Uitzicht kostte wel 40 pesos. Zie hier het resultaat! Het was de moeite waard.

 

 
 Museo Nacional de Antropologica Het Museo Nacional de Antropología. Het Museo Nacional de Antropología is in 1964 gebouwd door de beroemde architect Pedro Ramírez Vázquez.In 12 enorme zalen rond het binnenplein bevindt zich de mooiste archeologische verzameling van Mexico, geheel gewijd aan de oude inheemse beschavingen waaronder dus de Azteken (Mexica), Tolteken, Maya’s.

Maak een tour door het museum en klik op de onderstaande link.

MUSEO

 


Home Next

Home Eclips'99 Download Suriname Cuba2012      
Oostenrijk2005 Italie2006 Andalusie2007 Kreta2008 Zwitserland2008 Kroatie2009 BCP2010 Suriname2011 Oostenrijk2011
Luxor Luxor-tempel Memnon Valley queens < Egypte > Hatsjepsoet Valley kings Karnak Op de Nijl
Esna-Edfu Komombo Abu Simbel Kitchener    Obelisk Philae tempel Cairo Sakkara
Gizeh Memphis Hurgada              
Machu picchu Cusco Sacred Valley Lima < Peru > Iquitos (1) Iquitos (2) Iquitos (3) Titicaca
La Paz Uyuni (1) Uyuni (2) Uyuni (3) < Bolivia > Zoutwinning       
Mexico-city Museum Volador Xochimilco < Mexico > Mexico-centro Teotihuacán Taxco Puebla
Cholula Naar Oaxaca Oaxaca Monte Albán Sander-prive Tule Mezcal Mitla Tehuantepec
El Sumidero San Cristóbal Agua Azul Palenque Webstat Campeche dorpje Uxmal Piñata
Mérida Chichén Itzá1 Chichén Itzá2 naar huis Prive      
  Lens !! Lens !! Kleuren!! WebMail Gastenboek Leuk!! at-home  

 

Tot nu toe betreft het een viertal vakanties: Suriname, Egypte, Peru, Bolivia en Mexico. Verder een kort fotoverslag van de zonsverduistering in 1999 te noord-frankrijk in de buurt van het plaatsje Spincourt. Er is een mogelijkheid om mijn gastenboek te tekenen. Deze homepage is ontworpen door Sander van Kuppevelt (sandervk).